Morava

Harmonie s přírodou je tím nejdůležitějším základem kvalitních vín. Není tedy náhodou, že se víno v České republice vyrábí převážně v Jihomoravském kraji, kde vinaři právě na tuto nezbytnost vždy dbají.

Valtice

Vinice

Na Moravě se rozkládá zhruba 96 % vinic celé naší republiky. Pás viničních kopců se táhne od nejjižnějšího bodu řeky Moravy až po oblast ležící západně od Brna.

Valtice

Kvalitní

Téměř u 80 % ročníků moravských vín je kvalita dobrá, velmi dobrá nebo vynikající. Riziko nižší kvality se objevuje jen asi u 20 % ročníků.

K nejintenzivnějšímu zrání hroznů dochází během léta, zejména v měsících srpnu a září, tedy v nejsušším období roku, kdy za dva měsíce spadne průměrně 110 mm dešťových srážek. Tento objem srážek je zaznamenán téměř u 70 % evidovaných ročníků.

Valtice

Rozmanitost

Díky příznivým klimatickým a geografickým podmínkám v regionu mají hrozny vyšší obsah a velkou rozmanitost aromatických látek.

Valtice
Valtice

Vinice

Na Moravě se rozkládá zhruba 96 % vinic celé naší republiky. Pás viničních kopců se táhne od nejjižnějšího bodu řeky Moravy až po oblast ležící západně od Brna.

Valtice

Rozmanitost

Díky příznivým klimatickým a geografickým podmínkám v regionu mají hrozny vyšší obsah a velkou rozmanitost aromatických látek.

Valtice

Kvalitní

Téměř u 80 % ročníků moravských vín je kvalita dobrá, velmi dobrá nebo vynikající. Riziko nižší kvality se objevuje jen asi u 20 % ročníků.

K nejintenzivnějšímu zrání hroznů dochází během léta, zejména v měsících srpnu a září, tedy v nejsušším období roku, kdy za dva měsíce spadne průměrně 110 mm dešťových srážek. Tento objem srážek je zaznamenán téměř u 70 % evidovaných ročníků.